Újra eljött az adventi időszak…

Újra eljött az adventi időszak és szakkollégisták ezúttal is akcióba lendültek

Immáron negyedik alkalommal kapott lehetőséget a II. János Pál Katolikus Szakkollégium arra, hogy a Szombathelyi Adventet gazdagítsa a Fő téren. December 13-án léptek az adventi színpadra egyetemistáink a Fő téren az adventi műsor keretein belül. A műsorszámukkal a leginteraktívabb előadás címet érdemelték ki a szakkollégisták, akik adventi dalokat adtak elő úgy, hogy közben az „angyalok” a színpad előtt összegyűlt emberek között osztogatták kincseiket, azokat az ajándékokat, amelyeket a szakkollégisták saját kezükkel készítettek (mézeskalácsot és karácsonyi idézetekkel ellátott könyvjelzőket).

Ugyancsak ezen a délutánon kerestük fel a Papi Otthonban élőket. Minden évben ellátogatnak a szakkollégisták a szomszédokhoz, az Egyházmegyei Papi Otthonba, hogy verses, énekes és zenés ádventi-karácsonyi műsorával kedveskedjenek az otthon lakóinak. Az idei ádventben is az volt a célunk, hogy az idős atyák karácsonyi készületét széppé és emlékezetessé varázsoljuk látogatásunkkal.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium december 13-án tartotta meg karácsonyváró ünnepét. A szakkollégisták mellett jelen voltak egyetemi oktatók és az intézmény támogatói. Az adventi este fókuszában a szakkollégisták verses és adventi, karácsony dalokból összeállított műsora volt, amelyet a közösség tagjai adtak elő.

Norbert atya ünnepi köszöntőjében a „4 M szabályáról” beszélt. „Man muss Menschen mögen / Azaz szeretni kell az embereket!” (Adolf Ogi, Svájci Szövetségi Tanács elnöke) Az emberben kell gondolkodni, Isten is az emberekben gondolkodott és nem a számokban. Karácsony üzenete: Isten az emberekben gondolkodik. Jézus Krisztus születésnapja, Karácsony ünnepe újjászületésre hív, hogy értékeljük, megbecsüljük, segítsük és boldogítsuk azokat az embereket, akikkel Isten megajándékozza az életünket.

Megköszönjük a 2017-es év végén mindazoknak a támogatását, akik úgy rendelkeztek, hogy az adójuknak 1%-át a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítványnak adják. A felajánlott adományok a Szakkollégium ösztöndíj alapjához járulnak hozzá, amellyel tehetséges szakkollégistákat és programjainkat támogathatják.

Köszönjük eddigi támogatásukat, és a jövőben is kérjük, hogy a tudatos rendelkezésükkel segítsék közösségünket és céljaink megvalósulását! Számítunk Önökre!

 

Technikai adatok:

Számlatulajdonos: II. JÁNOS PÁL SZAKKOLLÉGIUMÉRT ALAPÍTVÁNY

(9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.)

Bankszámlaszám (CIB BANK): 10700127-68023678-51100005

Adószám: 18509896-1-18