Szakkollégiumi hétvége, Göcsej

Szakkollégista társunk, Vizsy Erzsébet szervezésének, és a szakkollégiumunk vezetősége támogatásának köszönhetően, április 27-én felkerekedtünk, hogy együtt töltsünk egy felejthetetlen hétvégét.

Délután háromkor indultunk 10 szakkollégista társammal. Pusztaedericsen szálltunk meg, ami Zalaegerszegtől 30km-re található. Megérkezésünk után rögtön tettünk egy sétát a környék felderítésének céljával. Majd elindultunk a bórtúránkra, mely a közeli Gáni-hegyen várt minket. Két boros pincénél is élvezhettünk vendégszeretetet. Ennivalóval, süteményekkel és borkóstolóval vártak bennünket. A táj szépsége és a jó társaság fokozatosan fokozták a hangulatot. Miután visszaértünk a szállásra, a közös vacsora után hajnalig tartó társasjáték estbe kezdtünk.

Szombat délelőtt jutott idő bőven a pihenésre. Mindenki kialudta magát és még a délelőtt folyamán bográcsozásba kezdtünk, megalkotva az aznapi ebédünket. Ebéd után ismét útnak indultunk és ellátogattunk Tófejre, ahol a Zala Kerámia épületét néztük meg és betekintést nyerhettünk a gyártási folyamatokba. Következő napirendi pontunk az Azáelás-völgybe, ami egy országos hírnévnek örvendő díszpark. Az esténket pedig Zalaegerszegen kezdtük meg, a Pálinka és mangalica majálison kezdtük meg.

Vasárnap délelőtt szentmisével záródott a szakkollégiumi hétvégénk a tófeji templomban. Azt követően pedig együtt visszautaztunk Szombathelyre.

Mindannyiunk nevében szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik részt vettek a hétvége szervezésében és lebonyolításában. Szakkollégiumi közösségünk erősödött a közösen megélt programokban. Hatalmas élménnyel gazdagodtunk.

(A programot az EGYH-KCP-18-0136 pályázat támogatta.)

Laczkó Éva Mária, szakkollégista