KOLIKARÁCSONY 2018

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium karácsonyi ünnepsége, 2018. december 12-én.

Szakkollégiumunkban hagyomány, hogy közösen ünnepeljük meg a Megváltó megtestesülésének ünnepét. Lélekben és testben is ünnepi készületek órái voltak ezek. A kopottas tornatermünk ünnepi dekorációt kapott, példás rendben sorakoztak az ajándékdobozok és ragyogott a karácsonyfánk.

Az ünnepségen Gaspari Gábor szakkollégium igazgató mondott köszönetet elsősorban a Jóistennek a szakkollégiumi közösségért. Kiemelte, hogy Németh Béla titkár, Krennerné Zsuzsa kollégánk, Balázs atya és a Domonkos-rendi nővérek segítsége nélkül nem tudna működni ez a szakkollégium. Külön köszönetet mondott a szakkollégisták önzetlen segítségéért, amely valódi közösségként működik.

Balázs atya adventi, karácsonyi ünnepi gondolatai után a szakkollégisták nagy gonddal készített műsora következett. Tánc, ének, kórus, mese, szólótánc – mind szerepelt a repertoárban. Szakkollégistáink kreativitását és sokszínűségét jellemezte az összeállítás melynek végén a közös éneklés, a félhomályban felgyulladó csillagszórók fénye teremtett meghitt perceket.

Az ajándékozás percei már a nevetéstől voltak hangosak.  A szakkollégium minden tagja (beleértve az munkatársakat is) a korábban kisorsolt társának készített apró figyelmességet. És hogy ez ne legyen egysíkú az ajándékozó versikében tudatta az ajándékozott személyét. A versikéket Gaspari Gábor igazgató olvasta fel – jókat derülve a frappánsan megfogalmazott apró kis verses szösszeneteken!

Az igazgatóság (természetesen ártatlan célzással) egy új porszívóval kedveskedett a szakkollégium közösségének.

A meglepetések azonban még nem értek véget: a szakkollégistáktól az igazgatóság is kapott ajándékot. A legjobb jelző talán a tökéletesen testre szabva lehet, azokra a pólókra, amiket az igazgatóság kapott: Gaspari Gábor igazgató a BOSS, Balázs atya a LÉLEKGURU, Béla titkár pedig a SECURITY felirattal ellátott pólókban feszített az est hátralévő részében.

A svédasztalos vacsorát követően a táncparketté volt a főszerep.

Áldott, Békés Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

János Pál Katolikus Szakkollégium