Elindult a szakkoli és a Savaria Mozi közös filmklubja

…interjú a filmklub vezetőjével Nagypál Levi szakkolisunkkal.

Szakkolis filmklub

Újít a II. János Pál Katolikus Szakkollégium filmklubja: március 11-én a megszokott kollégiumi padlás és alkalmankénti szemináriumi terem helyett az AGORA-Savaria Filmszínházba szerveznek vetítést, melyre bárki jelentkezhet és ingyenesen részt vehet azon. A főszervezővel, Nagypál Leventével beszélgettünk.

Nagypál Levente az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ harmadéves osztatlan magyar-történelem szakos hallgatója és egyben a II. János Pál Katolikus Szakkollégium lakója. Nevéhez fűződik a kollégium Filmklubjának újjáélesztése, és annak fiatalos, népszerű, elgondolkodó tartalommal való megtöltése. Nem véletlen, hogy az ő kezdeményezésüknek köszönhetően útjára induló mozivetítések szervezésével is őt bízta meg Gaspari Gábor, a szakkollégium igazgatója.

− Mióta van Filmklubja a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumnak?

− Már akkor is létezett Filmklub a szakkollégiumban, amikor én odakerültem. Ekkor kissé haldokló állapotban volt nagyjából fél évig, majd szinte egy évig szünetelt is. Mivel nagyon szeretem a filmeket, illetve ezekről kritikákat is írok a szabadidőmben, arra gondoltam, hogy miért is ne csinálhatnám ilyen keretek között? Emellett szólt az is, hogy a filmklub a szakkollégisták kulturális igényeinek kielégítésére is szolgálhat, mivel ehhez hasonló programlehetőség nem igen volt akkoriban.

Tovább olvashatod az elteonline-on…