„Küldd el Lelkedet, formáld szívemet!”

Veni Sancte ünnepséget tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség

2019. október 2-án került megrendezésre Veni Sancte ünnepségünk. Ez alkalomból meghívtuk oktatóinkat, munkatársainkat, barátainkat is, hogy velünk köszöntsék az új tanévet. A tanév elején Szombathely város valamennyi felsőoktatási intézményéből hívtunk és vártunk egyetemistákat és oktatókat egyaránt.

Az eseményt a 18 órakor kezdődő szentmise nyitotta, amelyet dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke mutatott be a Zárdatemplomban.
Az ünnepségen jelen volt dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese, Lenkai Nóra, az ELTE BDPK hivatalvezetője is. Az eseményen velünk ünnepeltek még a Domonkos Rendi Nővérek a szakkollégiumért alapítvány kurátorai, a szakkollégium munkatársai és az ELTE HÖK Savaria képviselői. A zenei szolgálatot, ministrálást, felolvasást a szakkollégium lakói végezték.

Püspök atya a szentbeszédében több elgondolkodtató, fontos gondolatmenetet osztott meg velünk. Számomra két emlékezetes mondat volt, melytől magamba néztem, miszerint úgy éljek, hogy méltó legyek, megérdemeljem azt, hogy Isten egyszülött fiát adta értünk; valamint, ne gondoljuk azt, hogy mindent egyedül kell megoldanunk.

Az ünnepség remek alkalom volt arra is, hogy mi szakkollégisták — szokás szerint — egy kis időt együtt töltsünk, amikor nem a következő számonkérés anyagát tárgyaljuk ki, azt meghagytuk másnapra.

Köszönet mindenkinek, aki valamely formában hozzátett ünnepségünkhöz!

Huczek Anita, szakkollégista

A programot az EGYH-KCP-19-0458 sz. pályázat támogatta.

Fotó: Mihajliv Renáta szakkollégista