„És ti, kinek tartjátok Krisztust?”

Dr. Perger Gyula atya, szakkollégiumunk új spirituálisa, egyetemi lelkész első szentmiséjét tartotta a II. János Pál Katolikus Szakkollégium kápolnájában

November 20-án, szerda este ismét zsúfolásig megtelt a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium kis kápolnája. Új spirituális atyát köszönthettünk! Dr. Perger Gyula atyát nevezte ki a megyéspüspök úr – a többi hivatala mellett – a szakkollégium spirituálisává és egyetemi lelkésszé. Első közös szentmisénket a szakkollégium kápolnájában tartottuk. Ének és zenekarunk biztosította a zenei szolgálatot és együtt ünnepelt velünk állandó társunk Míra nővér és végzős papnövendék barátunk Kónya Máté atya is.

A szentmise kezdőénekét követően Gulyás Bálint a Diákbizottság elnöke köszöntötte Gyula atyát: szívből jövő jókívánságai mellett közös reményünket fejezte ki abban, hogy együtt tudunk majd töltekezni és épülni lélekben és szeretetben egyaránt.

A szentmise homíliájában Gyula atya a lényegi kérdést tette fel mindnyájunknak: És ti, kinek tartjátok Krisztust? Nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus az esendő emberben is a teremtményét látja, akiért életét adta. Biztosak lehetünk abban, hogy Jézus szeretete minden pillanatunkban támogat minket és nem hagy magunkra sosem.

A szentmise után a szakkollégiumi kápolna örökmécses lángja ismét világít. Jelezve, hogy az Úr ismét a falaink között van és a kápolnánk csendjében is szüntelenül vár.

Gaspari Gábor