Felvételt hirdet a 2022/23-as tanévre a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Felvétel 2022-23-as tanévre – 1

Felvétel 2022-23-as tanévre – 2

(külsősöknek jelenleg, nem szakkollégistáknak)
Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2021-2022-es tanévben is a Szombathelyen tanuló vagy felvételt nyert egyetemistákat és főiskolásokat! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.
 A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző szakokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ami hármas (tanulmányi, közösségi és lelki) pillérre épül a formáció időszakában.

A nálunk lakó szakkollégisták apartman lakásokban laknak: saját fürdőszobával, konyhával stb. – így a bevezetett egészségügyi, járványügyi óvintézkedések is nagyobb biztonságot adhatnak. Nem tagadjuk, nagy a túljelentkezés hozzánk! Csupán néhány szabad felvételi helyünk van még. De ide is nagy szeretettel várjuk a jelentkezőinket!

A jelentkezés határideje: 2021. augusztus 15. (23:59 óra)

Kizárólag e-mailben a  szakkollegium@martinus.hu címre kell megküldeni a teljes felvételi dokumentációt (ajánlást, igazolásokat, bizonyítványokat, önéletrajzot szkennelve).

A benyújtott jelentkezés elbírálását követően, a  Szakkollégium Igazgatósága az arra érdemes jelöltet behívja szóbeli elbeszélgetésre 2021. augusztus 19-én 10.00 órára. Erre külön behívót küldünk. A szóbeli fordulón a felvételi eredményt kihirdetjük! Fellebbezésre nincs lehetőség!
A szóbeli forduló időpontja: 2021. augusztus 19-e, csütörtök 10.00 óra. Helyszíne: II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium, 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.

A felvételivel, a szakkollégiummal kapcsolatos összes információért a szakkollégium igazgatójához Gaspari Gáborhoz forduljanak bizalommal   szakkollegium@martinus.hu email-címen!  (SOS esetben Gaspari Gábor: 30/500 23 59)

A kollégiumi díj:

 • államilag támogatott képzésben tanuló egyetemistáknak: 19 500 Ft/hó
 • minden más esetben: 27 000 Ft/hó

FONTOS! A felvételi törzslaphoz csatolni kell:

 1. Önéletrajzot
 2. Motivációs levelet
 3. 1 db fényképet (színes igazolványkép – a szóbeli elbeszélgetésre kell hozni)
 4. Bizonyítványok másolatait (nyelvvizsga, érettségi)
 5. Egyetemistáknál és főiskolásoknál legutolsó (aktív) félév Neptun kivonat
 6. Egyházi ajánlást (plébános, lelkész, hitoktató, hittanár — szkennelve, vagy befotózva).
 7. Egy rövid esszét (min. 1 A/4-es oldal). Az esszé négy választható témája:Egy rövid esszét (min. 1 A/4-es oldal). Az esszé négy választható témája:
  • A tékozló fiú történetének elemzése – avagy hogyan legyek megbocsájtó? (Személyes tapasztalatok fontossága alapján.)
  • Őáltala, Ővele és Őbenne – saját hitélményeim alapján. (Egy mély benyomást tett lelki élményem.)
  • Létezik-e a mai Magyarországon független média?
  • Kedvenc filmem, könyvem, festményem stb. elemzése, bemutatása. Miért ez? Miért ajánlom?

A jelentkezést minden a fent említett csatolmányokkal e-mailen kell benyújtani: 2021. augusztus 15-ig (23:59) a szakkollegium@martinus.hu e-mail címre.

De addig is ismerkedj velünk!
Legyél te is szakkollégista!