Felvételt hirdet a 2022/23-as tanévre a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

FELVÉTELI A 2022/23-AS TANÉV II. félévére

Felvételt hirdet a 2022/23-as tanév II. félévére a II. János Pál  katolikus Szakkollégium  

Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2022-2023-as tanévben is a Szombathelyen tanuló vagy felvételt nyert egyetemistákat és főiskolásokat! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.
 A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző szakokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ami hármas (tanulmányi, közösségi és lelki) pillérre épül a formáció időszakában.

A nálunk lakó szakkollégisták apartman lakásokban laknak: saját fürdőszobával, konyhával stb. – így a bevezetett egészségügyi, járványügyi óvintézkedések is nagyobb biztonságot adhatnak. Nem tagadjuk, nagy a túljelentkezés hozzánk! Csupán néhány szabad felvételi helyünk van még. De ide is nagy szeretettel várjuk a jelentkezőinket!

A jelentkezés határideje: 2023. március 15. (23:59 óra)

Kizárólag e-mailben a  szakkollegium@martinus.hu címre kell megküldeni a teljes felvételi dokumentációt (ajánlást, igazolásokat, bizonyítványokat, önéletrajzot szkennelve).

A benyújtott jelentkezés elbírálását követően, a  Szakkollégium Igazgatósága az arra érdemes jelöltet behívja szóbeli elbeszélgetésre.
Erre külön behívót küldünk. A szóbeli fordulón a felvételi eredményt kihirdetjük! Fellebbezésre nincs lehetőség!

A felvételivel, a szakkollégiummal kapcsolatos összes információért a szakkollégium igazgatójához Gaspari Gáborhoz forduljanak bizalommal   szakkollegium@martinus.hu email-címen!  (SOS esetben Gaspari Gábor: 30/500 23 59)

A kollégiumi díj:

 • államilag támogatott képzésben tanuló egyetemistáknak: 22 500 Ft/hó
 • minden más esetben: 30 000 Ft/hó

FONTOS! A felvételi törzslaphoz csatolni kell:

 1. Önéletrajzot
 2. Motivációs levelet
 3. 1 db fényképet (színes igazolványkép – a szóbeli elbeszélgetésre kell hozni)
 4. Bizonyítványok másolatait (nyelvvizsga, érettségi)
 5. Egyetemistáknál és főiskolásoknál legutolsó (aktív) félév Neptun kivonat
 6. Egyházi ajánlást (plébános, lelkész, hitoktató, hittanár — szkennelve, vagy befotózva).
 7. Egy rövid esszét (min. 1 A/4-es oldal). Az esszé négy választható témája:Egy rövid esszét (min. 1 A/4-es oldal). Az esszé négy választható témája:
 • Mindenki hasznos része a társadalomnak, mindenki hivatott tenni a társadalomért. Építő kövek vagyunk mindannyian. Mit gondolsz, mi a te hivatásod? Mitől válsz hasznos építő kővé? Mi motivál a célod elérésében?
 • Változó világ. Változó Egyház?
 • “Azért születtünk a világra, hogy valahol otthon legyünk benne!” – Mit jelent számodra ez az idézet?
 • “Isten az ember nélkül is Isten. Az ember Isten nélkül – semmi.” – Mit jelent számodra az Istenhit? Miben segít a hited a hétköznapokban?

A jelentkezést minden a fent említett csatolmányokkal e-mailen kell benyújtani: 2023. március 15-ig (23:59) a szakkollegium@martinus.hu e-mail címre.

De addig is ismerkedj velünk!
Legyél te is szakkollégista!