Felvételt hirdet a 2023/24-es tanévre a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

FELVÉTELI A 2023/24-ES TANÉVRE

Felvételt hirdet a 2023/24-es tanévre  II. János Pál  katolikus Szakkollégium 
(Külsősöknek, jelenleg nem szakkollégistáknak)

Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2023-2024-es tanévben is a Szombathelyen tanuló vagy felvételt nyert egyetemistákat és főiskolásokat! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.
A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző egyetemeken és különböző szakokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ami hármas (tanulmányi, közösségi és lelki) pillérre épül a formáció időszakában.

A nálunk lakó szakkollégisták apartman lakásokban laknak: saját fürdőszobával, konyhával stb. – így a bevezetett egészségügyi, járványügyi óvintézkedések is nagyobb biztonságot adhatnak.
Nem tagadjuk, nagy a túljelentkezés hozzánk! Csupán néhány szabad felvételi helyünk van még. De ide is nagy szeretettel várjuk a jelentkezőinket!

A jelentkezés határideje: 2023. augusztus 9. (23:59 óra)
Kizárólag e-mailben a  szakkollegium@martinus.hu címre kell megküldeni a teljes felvételi dokumentációt (ajánlásokat, igazolásokat, bizonyítványokat).

A benyújtott jelentkezés elbírálását követően, a  Szakkollégium Igazgatósága az arra érdemes jelöltet behívja szóbeli elbeszélgetésre 2023. augusztus 18-án 10.00 órára. Erre külön behívót küldünk.
A szóbeli fordulón a felvételi eredményt kihirdetjük! Fellebbezésre nincs lehetőség!A szóbeli forduló időpontja: 2023. augusztus 18-a, péntek 10.00 óra. Helyszíne: II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium, 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.

A felvételivel, a szakkollégiummal kapcsolatos összes információért a szakkollégium igazgatójához Gaspari Gáborhoz forduljanak bizalommal   szakkollegium@martinus.hu email-címen!  (SOS esetben Gaspari Gábor: 30/500 23 59)

A kollégiumi díj:

  • államilag támogatott képzésben tanuló egyetemistáknak: 22 500 Ft/hó
  • minden más esetben: 30 000 Ft/hó

FONTOS! A felvételi törzslaphoz csatolni kell:

  • Kortárs ajánlást

A hallgató saját korosztályából (osztálytárs, szaktárs, cserkésztestvér, barát) származó ajánlás. Az ajánlásban szerepelnie kell, hogy az ajánló miért javasolja a pályázó szakkollégiumi tagságát. Az ajánlás javasolt terjedelme max. 1 A/4-es oldal.

  • Motivációs levelet

Motivációs levél: Minimum fél, maximum 1 oldal terjedelmű (A4-es), géppel vagy kézzel írott motivációs levél, mely tartalmazza a következő szempontokat: (1) Miért jelentkezem a szakkollégiumba? (2) Milyen erősségeim vannak? (3) Miben szeretnék fejlődni? (4) Milyen tudományterület érdekel a leginkább? (minél pontosabban) (4) Milyen egyházi, lelkiségi mozgalomnak vagyok tagja, mit jelent számomra?

  • 1 db fényképet (színes igazolványkép – a szóbeli elbeszélgetésre kell hozni)
  • Bizonyítványok másolatait (nyelvvizsga, érettségi)
  • Egyetemistáknál és főiskolásoknál legutolsó (aktív) félév Neptun kivonat
  • Egyházi ajánlást (plébános, lelkész, hitoktató, hittanár — szkennelve, vagy befotózva).
  • Egy rövid esszét (min. 1 A/4-es oldal). Az esszé négy választható témája:

A jelentkezést minden a fent említett csatolmányokkal e-mailen kell benyújtani: 2023. augusztus 9-ig (23:59) a szakkollegium@martinus.hu e-mail címre.


Csatolmányok:

De addig is ismerkedj velünk!
Legyél te is szakkollégista!