Ültess egy fát és nem éltél hiába!

Szakkollégistáink fákat ültettek Csempeszkopácson.

Az október 17-ei hétvégén szakkollégiumunk kis csapata ásóra, gumicsizmára és lapátra kapott! Fákat ültettünk Szombathely mellett Csempeszkopácson.

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium Alapító Okiratának preambulumában is olvashatjuk, hogy a szakkollégium alapításának egyik célja a keresztény értelmiség nevelése „a társadalmi érzékenység és a lelkiség elmélyítése” révén. Azt gondoljuk, hogy a faültetés révén egy picit mi is hozzátettünk környezetünk tisztább levegőjéért. Remélve, hogy az ültetett fák nagyra nőnek és árnyékában majd sokan lelhetnek felüdülést a nap tüze elől.
Szakkollégistáinkat nem tántorította el az egész hetes esőzés sem. Régi terv vált valóra, hogy 5 db platánfát tudtunk adományozni a falu közösségének és magunk el is ültettük azokat.

Megfáradt szakkollégistáinkra kemencében sült falatok vártak: a Kopácsi Füves Portán, ahol a szállásunk is volt az udvari kemencében mi magunk sütve a finomságokat.
A helyi Krenner Brewery házias sörfőzde nemcsak a kemence sültjeit locsolta, hanem a fa ültető munkások szomját is oltotta. Meg is néztük magunknak a nemrégiben átadott új sörfőzdét.

Közösségépítő kis programunkat Köbli Tamás atya, szakkollégiumunk spirituálisa is meglátogatta.
Külön köszönet a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítványnak, akik segítettek a program lebonyolításában. És köszönjük a csempeszkopácsiak meleg vendégszeretetét is!

JPKSZK
Fotó: Gaspari Balázs