Évzáró hálaadás és ballagás a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban

Június 26-án, szombaton tartotta meg rendhagyó Te Deum ünnepségét a Szakkollégium.

Erre a délutánra ismét megtelt élettel a második otthonunk. Már reggeltől (sőt előző napoktól) kezdve szorgos kezek csinosították a szakkollégium udvarát, készült a dekoráció a szentmiséhez, próbált az énekkar – pezsgés volt mindenütt. Nagyon vágytunk erre a találkozóra, hiszen az elmúlt tanév is javarészt a bezártságról szólt a közösen megélt ünnepek helyett.

Szakkollégiumunk a járvány alatt is nyitva volt: szociális, rászorultsági vagy tanulmányi okokból lakott bent néhány szakkollégista. Kurzusaink, lelkigyakorlataink átköltöztek az online térbe. Nem adtuk fel, kerestük egymás társaságát, ahogyan tudtuk. Épült és gyarapodott a szakkollégiumunk. Több fejlesztésünk is megvalósult, terveink nem múltak el csak időben szélesedett ki a megvalósulásuk.

A hálaadás különösen indokolt volt: szakkollégiumunkat nem kellett lezárni a járvány alatt. A meghozott szigorú szabályok betartását mindenki komolyan vette. A szakkollégium minden lakója védetté vált a nyár elejére.

Köbli Tamás atya, szakkollégiumunk spirituálisa mutatta be a szentmisét a szakkollégium udvarán, szabadtéren. Az evangéliumi szakaszban Jairus lányának gyógyulását kaptuk. Mindenki érezte a gyógyulás lelkének nagy ajándékát. Gyógyultunk testben és lélekben is.

Ballagás. Többször is gondoltunk rá, de most először meg is valósítottuk. Azok a szakkollégisták, akik befejezték szakkollégiumi létüket kis tarisznyát, útravalót, ajándékot kaptak tőlünk. Viki, Zsófi, Máté és Bálint: reméljük, hogy seniorként visszajártok majd hozzánk.

Nem maradt más hátra, mint az igazgató által az udvar sarkában bográcsban elkészített marhapörkölt elfogyasztása. Mivel nagy volt a meleg, hideg csapolt védőital járt mellé.

Augusztusban – Isten segítségével – felvételivel, nyári táborral jelenléti tanévre készülünk. Csipkerózsika álmából felébredt szakkollégiumunk!

Gaspari Gábor

igazgató