72 óra kompromisszum nélkül — szakkoli módra

Október 7-e és 10-e között zajlott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű szociális önkéntes akció országszerte. Az akció keretein belül az országban több helyen kisebb-nagyobb csoportban fiatalok teljesítenek közhasznú feladatokat, ezáltal tesznek másokért, környezetünkért.

Kollégiumunk is csatlakozott ezen akcióhoz, a szakkollégisták a csütörtök és a péntek estét töltötték közösen, hogy megszépítsék a szakkollégiumot. Csütörtökön a saját tornatermünk összepakolása és kitakarítása volt a cél. Feladatunk volt a sporteszközök elpakolása, a tornaterem felsöprése és felmosása, hogy a továbbiakban a tiszta, rendezett tornateremben tudjunk sportolni, kikapcsolódni, közösségi programokat szervezni. Pénteken a szakkollégium utcafrontja, a kapualj és az udvar rendbetétele következett. A járdasöprés, szemétszedés, levélgereblyézés, pókhálózás párhuzamosan folyt, hiszen mindenki tudta mi a feladata, és azt tisztességgel el is végezte. Eredményként egy tiszta, rendezett kollégiumot kaptunk.

Kollégista társaimmal jó hangulatban telt el ez a pár óra, míg közösen tehettünk valamit a kollégiumunkért, és egyben magunkért, hiszen mi élünk itt. A munka során többen is elmentek mellettünk a járdán, tőlük bátorító és elismerő mosolyokat kaptunk, ami melegséggel töltötte el szívünket.

Hogy mi a cél? Az akció célja, hogy a fiatalokat meghívja, hogy tegyék magukat szabaddá és segítsenek ott, ahol szükség van. Továbbá, hogy a fiatalok megtapasztalják, együtt milyen nagy dolgokra képesek és mennyire nagyszerű érzés másoknak szabadon segíteni.

Úgy gondolom nekünk sikerült ezt megtapasztalni. Bízom benne, hogy akik segítettek, azok is jól érezték magukat, remek élményekkel gazdagodtak. Köszönöm mindenkinek, aki részt vállalt eme nemes feladatban! Remélem, hogy lesz még lehetőségem ilyen akcióban részt venni akár a kollégiumban, akár más környezetben.

Pozmics Luca
Szakkollégium DB elnök