Szakkollégiumi angyalkák

Maguk hoztak ajándékokat a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium egyetemistái és vitték el rászoruló családoknak a karácsony közeledtével.

Hagyomány az a szakkollégiumban, hogy évente több jótékonysági akcióhoz is csatlakoznak vagy maguk szerveznek jótékony akciókat, adományokat.  Az idei karácsonyi adományok gyűjtéséhez Székely János püspök atya adta az indítást, még a 2021-es keresztény egyetemisták nyári táborában. A nyári táborban tartott püspöki szentmisén a főpásztor elmondta a szakkollégistáknak: nem is gondolnánk, de a szakkollégiumtól akár néhány száz méterre is nagyon nehéz sorsban élő családok vannak. A gondolat tettekre érett, amikor a szakkollégiumi Diákbizottság (DB) adományok gyűjtésére hívta a szakkollégistákat. Több nagy doboz adomány gyűlt össze a szakkollégiumi irodában. A DB segítő listát írt a szakkollégium „angyalkáinak” mit lehete az ajándékládákba tenni. Dr. Asbóth Mária, az egyházmegyei Szent Márton Köpenye Alapítvány koordinátora vezetésével december 15-én segítő szakkollégisták pakolták autóba az adományokat és vitték el a rászoruló családoknak.

Az ajándékozottak hálásan köszönték a szakkollégista angyalkák működését. A szakkollégisták pedig érezték, hogy valójában ők lettek megajándékozva.

Gaspari Gábor
szakkollégiumi igazgató