„Törekedjetek bemenni a szűk kapun”

…püspöki szentmise volt a szakkollégiumban…

Október 26-án, az esti órákban szentmisére gyűlt össze a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium közössége, a szakkollégiumi kápolnába. A szentmisét dr. Székely János megyéspüspök mutatta be a szakkollégiumi spirituális, Köbli Tamás atya koncelebrálásával.

Szokásos látogatása volt ez a megyés főpásztornak, aki a tanév során több alkalommal is szentmisét mutat be a szakkollégiumban.
A kolikápolna teljesen megtelt az estén, ahol a szakkollégisták ministrálása, felolvasása és gitáros énekei adták a szentmise szolgálatot.
János püspök a szentmise elején Csíkszentmihályi Mihály pszichológus Flow elméletét hozta párhuzamul: a Mindenható szeretete, jelenléte, élményei állandóan áramlanak felénk. Nekünk jól kell azokat dekódolnunk és részesei lehetünk az isteni áramlásnak, oda-vissza viszonylatban is.

A főpásztor kiemelte: Nincs könnyen semmi értékes az életünkben. Minden jóért meg kell küzdeni akár az egyetemi tanulmányainkban vagy akár a szerelemben is egyaránt. A küzdelemben alakulnak ki a valódi értékek, amik mentén lehetünk az isteni terv részesei, lehetünk valóban boldogok. Törekedjünk tehát a szűk kapun bemenni, mert az értékek megszerzésében a küzdelmes út vezet eredményre. A szentírási szakaszokból a tanítás során János püspök a szülők szeretetét állította középpontba. A szülők áldozatát gyermekeikért, akik most pl. egyetemre járhatnak.

Az este a szentmise áldozatban szakkollégiumi közösségünk együtt imádkozva kérte a Jóistent, áldja meg házunkat, lakóinkat a tanév során.