Ismét segítettek a szakkollégium angyalkái

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium szakkollégistái minden évben adakoznak egy kiválasztott rászoruló csoportnak vagy családoknak karácsony közeledtével. A 2022. év adventjében sem volt ez másképp. Bár az egyetemisták jórészt saját jövedelemmel nem rendelkeznek, de karácsony táján mindig nagy örömmel és lelkesedéssel gyűlnek az adományok az igazgatói iroda dobozaiban.

Az idei évben az Egyházmegyei Karitász hívta fel a figyelmünket egy nehéz sorsú szombathelyi családra. A család 5 gyermeket nevel és a közelmúltban tragikus hirtelenséggel az édesanya sajnos elhunyt.

A szakkollégium egyetemistái és munkatársai elsősorban a gyerekeknek próbáltak kedveskedni: Így az adományok közé sok édesség, Nutella, szaloncukor került. De akadt bőven kifestő, színesek, festékek és karácsonyfadíszek is. Sok gyerekruha is összegyűlt és még egy foci is került a nagy dobozba.

A szakkollégisták – nevük elhallgatását kérve – december 15-én vitték át az adományokat a szomszédos Karitász épületébe. A Karitász pedig gondoskodik az ajándékok eljuttatásáról a szombathelyi családhoz.

(szakkollégium)