Egyházmegyei ifjúsági bál volt a Brenner Gimnáziumban

Február 11-én, szombaton került sor a hagyományos Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bálra, amelynek idén is a szombathelyi Boldog Brenner János Gimnázium biztosította a helyszínt.

Nagy öröm volt a rendezőknek, hogy a részvevők az Egyházmegye számos településéről, így Szombathelyről, Zalaegerszegről, Celldömölkről de még Budapestről is érkeztek fiatalok.
A bál rendezői a Szombathelyi Egyházmegye egyetemi ifjúságának szervezetei voltak, jelesül a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség az ESTI 8-as egyetemi szentmisék közössége és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium.

A bál megnyitásakor Fekete Szabolcs Benedek püspök úr és Köbli Tamás egyetemi lelkész köszöntötte a megjelenteket. Gaspari Gábor szakkollégium igazgató köszöntőjében elmondta, hogy a bálon jótékonysági gyűjtés folyik egy nehéz sorsú, 8 gyermekes család lakhatásának megsegítésére. Így ez a bál egyszerre volt az egyházmegye fiataljainak találkozója és segítségnyújtás is.

A nyitóműsort az ELTE Savaria Egyetemi Központ Dance Team csapata szolgáltatta – akrobatikus bemutatójuk repülős elemeit a karzaton tartózkodók is közelről láthatták.
A bálon a svédasztalos vacsora után a résztvevők megfogadták Szabolcs püspök javaslatát és fényesre sikálták a táncparketett a táncos cipőkkel.
A tombolafelajánlásokkal rogyásig megteltek az asztalok. Rutinos szakkollégisták vezényelték le a rengeteg értékes nyeremény kiosztását.
A bálon a Tequila Zenekar biztosította a remek hangulatot.

Fotó: Gerencsér Evelin
(szakkollegium)