KERET 2023.

Augusztus végén Szombathelyen volt a KERET -Keresztény Egyetemisták Nyári Tábora

Az idei nyár végén is Szombathelyen valósult meg a KERET, közel 50 fő egyetemista részvételével.A lelki programok mellett helyet kaptak a csapatépítő, közösségszervező játékok is.

Örömmel köszöntöttük Bejczi Tibor OP atyát és Míra OP nővért is.Székely János püspök atya is csatlakozott hozzánk egy közös esti Szentségimádás erejéig.Gaspari Gábor igazgató családja segítségével kerti pizzasütést és hamburgerpartyt rendezett a táborozóknak.

Külön értékes napunk volt a szentgotthárdi zarándoknap is. Itt Boldog Brenner János vértanú pap nyomdokán haladva jutottunk el a Jó Pásztor kápolnáig. Hálásan köszönjük Bodorkós Imre atya és Vígh Balázs atya gondoskodó vendégszeretetét és lelki útmutatásait.
Köszönjük Wimmer Roland atyának is a vasárnapi szentmise bemutatását.

Bekő Ibolya szakkollégista így foglalta össze a tábort:

2023. 08. 24-e és 27-e között tartottuk szakkollégiumunk nyári táborát. A 4 nap alatt számtalan programon vettünk részt, mint például mozgásos- és csapatjátékokon, amelyek hozzásegítettek minket ahhoz, hogy jobban megismerjük társainkat. A Szentgotthárdra történő zarándoklat által megemlékezhettünk Brenner János vértanúságáról, amely számomra különösen nagy jelentőséggel bírt. A kollégiumi tábor a kikapcsolódás mellett lehetőséget adott barátságok kialakulására, közösségünk kovácsolására, valamint hitünk elmélyítésére is. Részt vettünk szentségimádáson, szentmisén és imádkoztunk a kollégium udvarán. Úgy gondolom, a közösen eltöltött idő és a programok hozzájárultak ahhoz, hogy elegendő erőt nyerjünk egy újabb tanév sikeres teljesítéséhez. A nyári időnek köszönhetően pedig lehetőségünk volt maximálisan jól érezni magunkat a hétvége folyamán.

A programot a NEAG-KP-1-2023/3-000237 sz. pályázat támogatta.
(IIJPKSZK)
Fotó: Vincze László, Gaspari Gábor