„Ti legyetek azok, akik jobbá teszik a világot!”

Püspöki szentmise volt a szakkollégium kápolnájában

November 8-án, este zsúfolásig megtelt a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium kápolnája. A fiatalok Székely János megyéspüspök atya szentmiséjére gyűltek össze.

Hagyomány a szakkollégiumunkban, hogy a megyésfőpásztor a tanév során többször is a szakkollégium közösségében mutatja be a legszentebb áldozatot.

János püspök atya köszöntőjében kiemelte: mi mit tehetünk azért, hogy jobbá váljon a világ. Kezdjük a környezetünkben. Legyünk mi azok, akik a jobbá válást elindítják.

Az evangéliumban Szent Lukács könyvéből a torony építésének példabeszédét kaptuk. A megyésfőpásztor tanításában világossá tette: a Jóisten nem lehetetlen küldetést szán nekünk. Nem arra biztat, hogy életünk építkezését, jobbá tételét adjuk fel. Sokkal inkább arra bíztat, hogy sose adjuk fel, hiszen a „torony építésébe már nyakig benne vagyunk”. Életünk során sok megpróbáltatáson megyünk keresztül. A boldogságot nem adják könnyen. Legyen bizodalmunk Krisztusban, az ő nagylelkűségében.

A szentmisén a szakkollégium énekkara és zenekara közreműködött. Koncelebrált Bejczi Tibor domonkos atya, a szakkollégium spirituálisa.

(jpkszk)