„Itt vagyok most, jó Uram” – Te Deum és ballagás a Szakkollégiumban

Május 16-án, csütörtök este a szombathelyi Zárdatemplomban tartotta év végi hálaadását a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség.

A szentmisét Fekete Szabolcs Benedek püspök úr mutatta be, Bejczi Tibor szakkollégiumi spirituális és Wimmer Roland helynök atya koncelebrálásával.
Püspök úr homíliájában kiemelte: tegyük megfelelő szintre a valóban fontos dolgokat. Ha arról beszélünk, hogy természet feletti vagy isteni az logikusan kerülhetne a legelső helyre életünkben. De mégis az az anyagi világ alsóbb szintjeitől várjuk boldogságunkat. Az egyetemisták könyörgésükben kérték a Mindenható segítségét a soron következő vizsgaidőszak kihívásaira is.

A szentmisét követően a ballagás és az év végi elismerések, ösztöndíjak átadása következett.
A II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriuma a tanév végén adja át a benyújtott pályázatokat értékelve a Kiválósági Ösztöndíjakat. Nagy Zsolt a kuratórium elnöke méltatta a pályázatokat és átadta az ösztöndíjak okleveleit. A 2023/24-es tanévben szakkollégiumi Kiválósági Ösztöndíjban részesült: Bekő Ibolya, Bősze Letícia, Eklics Péter és Németh Zsófia. Művészeti ösztöndíjban Tóth Andrea Veronika részesült.

A Te Deum ünnepségen adják át a szakkollégiumi Szent Márton díjat – önzetlen segítségnyújtásért —  és az Őrláng díjat – kiemelkedő hitéleti munkáért —  is. Az idei tanévben a Szent Márton díjat Vincze László, az Őrláng díjat Varga Benedek szakkollégisták kapták.

A ballagó tarisznyákat Bejczi Tibor spirituális atya áldása után Gaspari Gábor szakkollégiumi igazgató adta át a ballagóknak. A tarisznyákban kicsi rózsafüzér mellett néhány fotó is lapult – emlékként a szakkollégiumi évekért. A ballagók mindegyike egy-egy Szent II. János Pál pápa képpel és kicsiny ereklyével gazdagodott. 2024-ben ballagóink: Boncz Dorottya, Veisz Helga, Xeravits Villő Sára, Vörös Barbara, Németh Zsófi, Gulyás Bálint, Simon Tamás és Vincze László szakkollégisták.
A búcsúzások sorában a szakkollégium közössége elköszönt Berkeczi Szabolcs szalézi szezetesnövendéktől is. Szabolcs testvér 3 év után búcsúzik és tanulmányait Mexikóban folytatja a nyártól.
Az est a fogadással zárult a Bárka-pincében.


Szakkollégium