Bemutatjuk a szakkollégiumunkat!

Szeretettel köszöntelek a II. János Pál Katolikus Szakkollégium honlapján!

Szakkollégiumunk az egyetemi évek hatalmas esemény- és élménysorának ad néhány évnyi keretet, lehetőséget. E falak között folyó munka során nem semleges információhalmazt kívánunk átadni, hanem igyekszünk figyelni a személyre, aki szomjazza az örömöt, a boldogságot, a közösséget, a tudást és magát az Istent.

A Szombathelyi Egyházmegye 2012 júliusában alapította meg a II. János Pál pápáról elnevezett Szakkollégiumát, az értékteremtés műhelyeként, ami egyszerre elegáns szállás és ugyanakkor szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség is, vagyis olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.

A volt püspöki sörházból átalakított és teljesen felújított, egyházmegyei tulajdonú épületben komfortos, bentlakásos otthont biztosítunk olyan egyetemistáknak, akik az egyetemi oktatással párhuzamosan a Szakkollégiumunkban megkapják azt a keresztény perspektívát, amelyből rálátnak saját és mások szerepére is a társadalomban, megtapasztalják a csapatmunka közösségi örömeit és hitükben is gazdagodnak.

Ezt a szemléletmódot közvetíti az egyetemisták hittana külsősök bevonásával, a belső, kreditált kurzusaink és oktatóink, továbbá a nyelvtanulási programjaink, a kirándulások, a keresztény gólyatáborok és a Szakkollégium által szervezett bálok és mulatságok.

Kívánom, hogy minél több diák számáram váljék e Ház otthonná, biztos és tiszta háttérré, nagy tettek csendes rajtvonalává.

Örömmel értesítelek, hogy Szakkollégiumunk weboldalán megnézheted a legújabb (2018-as) kolivideónkat is, amelyeken nyomon követhető a hétköznapi életünk!
2017: Kolivideó 2017.
2016-ban mi is beszálltunk a Mannequin Challenge játékba. Itt vagyunk mozdulatlanok! 
2015-ös: Videónk itt megtekinthető!
2014-es KOLIVIDEO
2013-as felvétel pedig itt megtekinthető!