Hírek, tervek, remények…

Kedves Látogató!

Mint minden egyetemi kollégiumban, így nálunk is, a jelenlegi 2019/20-as tanév véget ért, a szakkollégisták elhagyták az épületet. Nagy veszteség ez számunkra is: a tavaszra tervezett feladatok, közösségi programok elmaradtak. Átütemezés, halasztás, zárás stb. azok a kulcsszavak, amik jellemzik életünket a szakkollégiumban.

Hál’ Istennek szűkebb régiónkat Vas megyét és Szombathely városát eddig jórészt elkerülte a vírus. Így a szakkollégiumunkban sem volt fertőzött.
Az ideje korán jött bezárást igyekeztünk javunkra fordítani: felújításokat, javításokat, szépítéseket végeztünk. Június 3-án kerül sor a szakkollégiumunk épületének és minden helységének teljes körű egészségügyi (COVID-19 ) fertőtlenítésére. Tesszük ezt annak ellenére, hogy nem volt fertőzött intézményünkben.

Júniustól terveink szerint megnyitjuk a kollégiumunkat, apartman lakásainkat a pihenni vágyók előtt. Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a pihenni vágyó családokat, akik a vírushelyzettől kicsit megkímélt Szombathelyt választanák nyári pihenésük helyszínének. A családokat apartman lakásainkba várjuk, ahol minden lakás tartozéka a saját konyha, fürdőszoba, wc és wifi.

Szállásfoglalásról bővebben a weblapunkon a szállás menüpont (https://szakkollegium.martinus.hu/szallaslehetosegek-a-szakkollegiumban/) alatt lehet érdeklődni.

Terveink szerint augusztusban megtartjuk a felvételit is leendő új szakkollégistáink számára.

A szakkollégiumba minden Szombathelyen tanuló egyetemista jelentkezését várjuk évfolyamtól függetlenül.
Felvételi beadási határidő: 2020. augusztus 15-e.
Szóbeli forduló: 2020. augusztus 21-e.
Minden információ a weblapunkon a „Felvételt hirdet” menüben lesz elérhető (2020 júliustól):

https://szakkollegium.martinus.hu/category/felveteli/