Végre volt bál!

Az Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bált rendeztük meg 2022. január 29-én.

Két év elteltével ismét bálozott a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsága. A bálra a szombathelyi Boldog Brenner János Nevelési Központ aulájában került sor.
Szigorú járványügyi korlátozások betartásával, védettségi igazolványok mellett, testhőmérséklet ellenőrzés után léphetett be a bál területére a farsangi vidámságra vágyó fiatalság. A bál szervezői — a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, az ESTI8-as egyetemi szentmisék közössége, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szombathelyi Egyházmegye – igazán kitettek magukért. Elegánsan megterített asztalok, roskadásig megtelt tombola asztal, báli díszbe öltöztetett gimnáziumi aula. A keretet az alkalomhoz illően talpig elegánsan érkező fiatalok töltötték meg élettel.

A lendületes nyitótáncot a Rimányi Táncstúdió két fiatalja Boros Alexandra és Szabó Fanni adta elő.
A bált Köbli Tamás atya, szakkollégiumi spirituális, egyetemi lelkész nyitotta meg. Gondolataiban felidézte a bál, az együtt töltött értékes vidámság értékét. Kiemelte: fontos, hogy legyen ideje a vidámságnak is – pláne a farsang idejében.

Gaspari Gábor szakkollégiumi igazgató köszöntötte a bál résztvevőit. Hálásan köszönte a megjelenteknek, hogy a bál adományaiból a Brenner Gimnázium három beteg gimnazistáját: Dominikot, Vidát és Lackót közösen tudják támogatni.
Az asztali áldás után a vacsora nem tartott sokáig, mert a nagyszerű Tequila Zenekar hamar táncba hívta az ifjúságot.
A tombolahúzás, már 23 órakor megkezdődött, hiszen minden tombolaszelvényt elkelt. A tombolákat két szakkollégista (Petra és Luca) vezetésével gyűjtötték a lelkes fiatalok. Minden felajánló nevét az asztalokon és a bál helyszínén kifüggesztették a szervezők, ezzel is jelezve hálás köszönetüket. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy a mindenkit érintő nehéz idők ellenére, megnyíltak a szívek és a felajánlott nyeremények gazdagították a bál színvonalát.

Az est folyamán a fotósarokban is gazdagodtak a szelfik és az élményt megörökítő képek. De más módon is nyomot hagyhatott a báli részvevő maga után: a bál megrajzolt fájára ujjlenyomatával színes nyomot hagyhatott a résztvevő, jelezve, hogy a színek és a vidámság estéje volt ez a rendezvény.

II. JPKSZK

Fotó: Márk Martina