Kiváló szakkollégistáink ösztöndíja és szakkollégiumi Te Deum!

Május 17-én tartotta szakkollégiumunk tanév végi ünnepi hálaadását.

A Jézus Szíve Zárdatemplomban gyűlt össze szakkollégiumunk közössége kedves vendégeinkkel, munkatársainkkal és oktatóinkkal, hogy hálát adjunk a 2017/18-as tanév minden kegyelméért és ajándékáért a Mindenhatónak. Ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese és Bárcziné Lenkai Nóra az ELTE Rektori Kabinet Savaria Campus Iroda vezetője is.

Az ünnepi szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök mutatta be, Császár István helynök atya és Dr. Németh Norbert atya szakkollégiumunk igazgatójának közreműködésével. Püspök atya homíliájában emlékeztetetett arra, hogy a nyár a pihenés és az aktív kikapcsolódás hasznos ideje. Legyünk önzetlen segítők a nyár folyamán is.

A szentmisét követően a Zárdatemplomban került sor a II. János Pál Kiválósági Ösztöndíjak átadására. Az ösztöndíjat idén immár az ötödik alkalommal osztotta ki a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriuma. Olyan szakkollégistáinkat díjaztak, akik kiválóságukat tanulmányi, kutatási, művészeti, közösségi és sport területeken is bemutatták.

Idén 11 pályázóból 7 részesült ösztöndíjban: Gerencsér Bence, Kiss Zsanett, Mihajliv Renáta, Nagy Angyalka, Nagypál Levente, Németh Béla és Pongrácz Benedek szakkollégisták. Az ösztöndíjak odaítéléséről szóló díszokleveleket püspök atya és Norbert atya adták át.

A hálaadás vidámabb percei következtek, amikor a Zárdatemplom kivetítőjén szakkollégistáink bemutatták a 2018-as kolifilmet. Minden évben készül egy szakkollégiumi közösségünket bemutató kolifilm, amit közösen készítenek el a szakkollégistáink. A 2018-as filmet Kiss Zsanett és Szmodics Petra rendezte. (Megtekintésre ajánljuk: https://www.youtube.com/watch?v=X6qGX4ccFwg)

A Zárdatemplom után a szakkollégium tornatermében a terített asztalok mellett folytatódott az ünnep. A pohárköszöntők után sor került a szakkollégiumi házi bajnokságok éremosztójára is.

A programot az EGYH-KCP-18-0136 sz. pályázat támogatta.

Gaspari Gábor, szakkollégiumi titkár
Fotó: Mihajliv Renáta, Gaspari Gábor, Rózsás Péter